Öppningar, ditt val

 

När jag börjar betrakta öppningar i mötet med omvärldens olika miljöer öppnar jag upp mig själv för nya riktningar i livet och inom mig själv.”

Texten ingår i presentationen av min pågående utställning Öppningar, Leia Företagshotell i Umeå. Jag vill genom det förhållningssättet och min utställning, inspirera till att se på omvärlden med ett öppet sinne, att se glaset halvfullt istället för halvtomt. När du tittar på tavlorna så har du möjlighet att välja perspektiv, att fokusera på öppningar eller slutna former.

Att öppna upp, att bjuda in till interaktion och att hitta vägar som är öppna och som bjuder in till att gå på dem istället för att stå kvar. Oavsett om du målar eller inte så finns det alltid omgivningar att förhålla sig till. Blir det någon skillnad i mig om jag söker efter öppningar i det jag ser på eller om jag letar efter slutna former? Hur känns det i mig och vilka tankar dyker upp? Vad berättar de här upptäckterna om mig och vad kan jag använda erfarenheterna till?
Bildterapi erbjuder möjligheter att utforska olika känslor och tankar i mötet med självskapade bilder och att reflektera kring det tillsammans med en utbildad bildterapeut. Det ger möjligheter att bli mer medveten om egna förutsättningar, beteenden och resurser och att öka möjligheten till ett flexibelt förhållningssätt och agerande i relation till omgivningen. Det är en bra självomsorg att ge sig själv möjlighet att ta reda på mer om vilka vi är och hur vi fungerar för att hitta våra unika hälsosamma strategier för att må hållbart bra. 

 

Jag funderar på att ordna workshops i bildterapi framöver, hör gärna av dig om du skulle vara intresserad. 

 

Create your own life

Because nobody else will do it for you!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.