Några Palermo-tips, streetfood mm

Palermo har fyra huvudgator vilka möts i korsningen, Quattro canti. Husens hörn i korsningen har fantastiskt vackra utsmyckningar med fontäner och skulpturer och blev ett bra kännetecken att utgå från för att ta lokalisera mig i staden. Jag bodde nära Massimo teatro, vilket även det blev en bra utgångspunkt för att ta ut riktning och komma dit jag skulle. Det skulle kunna lura vem som helst att tro att det var enkelt att hitta i Palermo, och kanske skulle det ha varit enkelt om inte värmen i sig gjort att hjärnan drog ner på aktiviteten och helt plötsligt befann jag mig inte alls på väg dit jag ville. Nåja, på så sätt fick jag se lite mer av staden och det var många fina platser att ta del av.

Jag testade Palermos street food och hade förmånen att bli guidad av en italienare för att få smaka det bästa av det bästa. Arancino, crockets, panelle, cannoli och espresso stod på menyn. Arancino är en slags friterad fylld risboll som i original är fylld med ragu, det är en gammal rätt och härstammar från araberna tror man. Det fanns väldigt många varianter av arancino att välja bland och eftersom storleken var rätt maffig så räckte det med en för att bli mätt. Crockets var potiatismos med mynta i små former som friterats.

 

 DSC_442511224051_10153090470788144_4632900243536257329_n
Panelle är också en friterad rätt med kikärtsmjöl som bas, den gillade jag verkligen! Cannoli fylld med ricottaost och en espresso avslutade den fantastiska lunchen och jag var verkligen mer än nöjd. En cannoli är ett slags rullrån som när den är som bäst tillagad, fylls med färskost som fått en gnutta vanilj i sig, precis efter beställningen. Det var helt enkelt otroligt gott! Det är verkligen enkelt att äta både gott och billigt och om inte det skulle räcka så finns både glass och frukt att köpa nästan överallt. Efter den härliga lunchen satte jag mig ner på en uteservering och avnjöt ett glas kallt vitt vin. Det här var vad jag gjorde den första dagen i Palermo, förutom att jag även tog två bussturer som körde runt turister för att visa det viktigaste sevärdheterna i staden. Det var en bra uppvärmning inför den kommande kreativa ECArTE-konferensen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.