Mixade salladsdrinkar, en väg till hälsa

 

Nej nu måste jag bara skriva några rader till er.

Jag sitter i solen och läser i slutet av boken ”Grönt för livet” som Victoria Boutenko har skrivit och som b la handlar om hur nyttigt det är med mixat bladgrönt. En av mina slutsatser är att vi behöver vara aktsam om Moder jord, inte beströ henne med olika gifter, för om vi gör det blir inte det där nyttiga så nyttigt längre. Det är precis som med oss själva, låt giftiga flaskor stå kvar på butikshyllan, smörj istället huden med naturens egen hälsa.

Hela sommaren har jag mixat dessa underbara drinkar med olika ekologiska  sallader, spenat, örter, frukter, rödbetsjuice, fruktjuice, vatten, ingefära, chili. Det har varit en högtidsstund att dricka dem och känna olika smaker då jag varierat drinkarnas innehåll. Tack vare regnet och sol däremellan har sallad och annat bladgrönt haft en toppensäsong, det har varit enkelt att gå ut i grönsakslandet och skörda dagens frukost .
Den inre hälsan är viktig, men för att den ska bli möjlig behövs en balans mellan den och de yttre sammanhangen. Att vårda balansen, är ett sätt att ge sig själv och planeten kärlek och att våga vara människa. Gå ut i skog och mark och plocka delar till din hälsa och odlar du inte själv så finns ju snart olika skördemarknader med smaskiga ekologiska alternativ.

Visste du att olika s.k. ogräs dessutom är fantastiskt nyttiga. Lycka till med skörden och hälsan!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.