Livet bara är

Ja visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka, skrev Karin Boye. Att brista, att födas, att lämna ett steg för ett annat, en dörr för en annan, ett andetag och livet går vidare. Väntans tider inbjuder till varandets perrong att stanna till i. Vem är jag, vart är jag på väg, vilka spårvagnar har jag redan åkt, vilka hållplatser väntar runt hörnet. Vad tjänar det till att veta.
Att förstå sig själv kan vara en ledtråd för att förstå omgivningens tappra försök att förstå. Att lära via möten att möta sig själv och andra, att leva det där livet som du fick. Jag brukar säga att egentligen behöver du inte göra någonting annat med livet än att leva det. Jag tror det var John Lennon som sa, livet är det som pågår medan du gör upp andra planer. Vad har egentligen livet hittills handlat om och hur skulle jag vilja leva livet som återstår.
När det tar slut, ja det vet ingen, det enda vi vet är att det kommer att ta slut, och det vi även möjligen kan veta någonting om, är det liv som vi hittills har levt. Livet bjuder in till eftertanke och efterkänsla att stanna upp i, för livet har inte bråttom, livet bara är.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.