Klimatsmart Andrum

 

Klimatsmart är inneordet just nu och att stanna upp en stund och fundera över sig själv och både sitt inre och yttre klimat bidrar till en bit på vägen mot en klimatsmartare livshållning.

Bildkompassen erbjöd arrangemanget Andrum i helgen, med tre timmars självfokus, avbrott från yttre brus och ett möte med sig själv via självspegling i självskapade bilder. Fyra fantastiska deltagare mötte upp för en stunds samvaro med en inledande frukost och dialog utan krav, en kort avslappningsövning och sedan skapande aktiviteter med instruktioner.

Att ge sig själv en möjlighet att skapa bilder, titta in i dem och samtidigt in i sig själv bidrar till kontakt med vår inneboende kunskap om vad vi behöver för att må bra. Att stanna upp ger möjlighet att bryta tempot, reflektera och fundera över sig själv och livet och just sådant tänker jag bidrar till att öka medvetenheten kring hur vi egentligen vill leva våra liv. Jag är säker på att sådana stunder behövs för att vi även ska fundera över vårt agerande i ett längre perspektiv när det gäller hållbar användning av våra egna och planetens resurser och hur det hänger ihop. Klimatsmart, energisnålt, balans, ja det är ord som kräver både förtanke, handling och reflektion.

 

Jag återkommer gärna med fler arrangemang av Andrum och du som deltagare bestämmer såklart själv vad du vill få ut av det. Jag är även intresserad av att kunna ha grupper som vill fundera lite extra över sitt själv och sina vanor när det gäller miljön och planetens resurser och som skulle vilja ändra sig i en riktning mot ett klimatsmartare liv.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.