Gröna och röda tomater

Jag sitter på min altan och tittar på tomaterna som dag efter dag skiftar färg, mognar och gör att rummets karaktär får fler nyanser. Först nyanser av grönt, sen nyanser av rött. Det är det som är livet, det utvecklas och sker förändringar hela tiden vare sig vi vill eller inte. Uppdateringar på sociala media är ett sätt att ta del av förändring, men ack så utarmad i sin regisserade form och där den övervägande delen är uppdaterad reklam. Jag tror att de bästa inläggen på sociala medier aldrig blir skrivna, de där som pågår i människors liv som vi klurar på och som ger oss olika inre/ yttre bilder vi inte vill dela med andra. 
En del foton delar jag aldrig, de som berör mig extra på ett speciellt sätt och som jag vill behålla i mitt hjärta. Jag tror att bilders värde riskerar att urlakas i mängden som visas upp hela tiden. Det spelar ingen roll om du ser min bild eller inte, det kommer hela tiden nya bilder och nya möjligheter. Vill vi bli sedda genom bilderna vi visar? Så kan det antagligen vara vilket ju skulle kunna ha ett visst värde, men frågan är om det verkligen får den effekten.
Jag deltog nyss på en fantastisk vernissage som i all sin färgprakt skapade möten mellan ett hundratals människor. Konsten i sig gick att betrakta på väggarna i ett sågverk i en by och som en slingrande konstväg berättades historier, det spelades och sjöngs och bjöds på mat och dryck. Jag fick massor av unika bilder med mig hem från den träffen förutom alla bilderna som den unika konstnären visade upp på väggarna.

Vi är alla konstnären i våra egna liv och har möjlighet att oavsett vi målar eller inte, skapa förutsättningar för att vandra de steg vi vill vandra. Ibland och inte alltför sällan stöter människan på hinder och ställningstagande till tankar kring fler inre bilders utseende blir nödvändigt. Att fortsätta vägen framåt kan vara svår om penseln inte riktigt håller för hur framtida målningar ska kunna bli till, färgerna kanske har torkat, kanske saknas nyanser helt. Jag tror vi mår bra av att forma våra tankar till ord, bilder, uttryck för att sedan ta del av dem och spegla dem mot våra hjärtan och själar. Att stanna upp nu och då i livets flöde är hälsosamt, men när hindren blir orsak till lång tids hållplatsvistelse utan slut i sikte, kan vi behöva stöd till att finna nya penslar och färger att måla med.

 

Create your own world nobody else will do it for you!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.