Bildterapi och Frälsarkransen, att stanna upp en stund

Martin Lönnebo, heter mannen som för 20 år sedan i går 31 januari 2015, skapade Frälsarkransen. Du har säkert sett det där armbandet med 18 kulor och med olika färger och innebörd på kulorna. Kanske äger du ett själv.

Bildterapeuter och även andra har ibland använt sig av Frälsarkransen i samband med målarträffar, retreater med mera. Jag har haft funderingar på att göra detsamma. Jag tänker inte att man behöver ha någon specifik gudstro för att göra det, utan mer ha ett behov av att stilla sig och uttrycka sig genom en given form.

 Frälsarkransen, redigerad till blogg

Jag håller just nu på att tänka igenom vad jag ska erbjuda som grupperbjudande så småningom. Det känns som att många behöver stanna upp och bara vara och finna ett sätt att uttrycka sig på utan krav på så mycket mental ansträngning.

Vad behöver just du för att må bra och på vilket sätt vill du ge dig själv det? Att bara sätta sig ned en kort stund och tänka på dom tankarna, är bättre än ingen självomsorg alls och kan leda till att en inre längtan om förändring tydligare börjar ta plats. Välkommen att höra av dig med dina önskemål!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.