Bildkompassen november – tjejer möts och skapar!

 

 

För två år sedan startade jag företaget Bildkompassen där jag erbjuder bildterapi och annan stöttning både enskilt och/eller i gruppsammanhang. Inom kort har jag som bildterapeut förmånen att delta i ett arrangemang som ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag ska berätta lite för dig om vad som är på gång. 

I slutet av november kommer en grupp somaliska och svenska unga kvinnor att träffas och måla tillsammans en dag i Ålidhemskyrkan. Det är ett arrangemang i samverkan mellan Vän i Umeå, Ålidhemskyrkan, Sensus och Bildkompassen. Aktiviteten handlar om att mötas över kulturgränser och skapa kontakt mellan unga kvinnor i samma ålder. Det blir en kulturberikad dag på många sätt och som samtidigt inbjuder till ett naturligt vardagsavbrott och till chansen att göra något kul tillsammans med andra. 

thumbnail_akk

Vi lever i en många gånger komplicerad värld som ställer krav och som gör att ursprungsplatsen för det liv vi tänkt leva måste lämnas för vår överlevnads skull. Vi ställs inför val och ibland inför förändring som vi i stunden inte har någon möjlighet att välja bort och som i efterhand väcker känslor, funderingar om vad som hände, om framtiden och som väcker frågor om hur nästa steg ska tas. 

dsc04216

Den globala utvecklingen med otrygghet, krig och miljöförstöringar har sedan länge ställt krav på ett delande av planetens resurser på ett nytt och självklart sätt. Det blir allt viktigare med möten över kulturgränser, att dela nya erfarenheter med andra och att göra det under former som inte utmanar mer krav än dem man själv ställer på sig en sådan gång. 

Vi lever i en tid där det inte alltid är möjligt att hitta mötesplatser som förenklar det där enkla med att få vara sig själv i ett sammanhang med andra. Jag ser därför fram emot möjligheten att tillsammans med diakoniassistent Frida Wallgren, leda dessa unga damer på en dag fylld med kreativa förtecken, där glädjen och gemenskapen blir ledord tillsammans med möjligheten att pröva något nytt. Jag hoppas på en dag med många färger, skratt och nya erfarenheter.  

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.